Testování školních batohů BECKMANN pomocí nejnovějších technologií, patří mezi ty hlavní ukazatele ergonomie, zdraví a komfortu nošení. Naše školní batohy byly testovány v NORCE Research (norceresearch.no) pomocí tlakových senzorů a robotického ramene. Chtěli jsme zjistit, jak batohy přenášejí váhu batohu na ramena, záda a boky a jaký účinek mají různé ergonomické funkce batohu. Norský výrobce BECKMANN se tímto moderním testováním řadí mezi světovou špičku. Podívejte se na výsledky níže.



Video z testování se všemi informacemi

Kvalitní a hlavně zdravé batohy BECKMANN, které si zamilujete.

vyberte si

Proces a příprava testování


Krok č. 1

3D skenování dítěte 

Mapování tlaku-1

 

Krok č. 2

3D tisk horní části těla dítěte

Mapování tlaku-3

 

Krok č. 3

Montáž senzorové podložky a školního batohu

Mapování tlaku-5

 

Krok č. 4

Testování, simulované pohyby pomocí robotů

Mapování tlaku-12

 

Krok č. 5

Analýza výsledků

Byli jsme nadšení, když jsme viděli, jak si náš školní batoh nové generace Active Air FLX, vedl v porovnání s konkurenčními školními batohy na trhu. Zádový systém AirFlow je založen na penovo-vzduchovém polštáři, který poskytuje lepší pohodlí, stabilitu a tu nejlepší ergonomii. Níže se můžete podívat na výsledky testů našeho Active Air FLX a dalších školních batohů.


 

Výsledky tlakových testů

Rozložení tlaku BECKMANN Air FLX Konkurnční batoh Y Konkurenční batoh Z
Ramena 38% 45% 53%
Záda a boky 62% 55% 47%

  • Jak můžete vidět z obrázků výše, vzduchový polštář v zadní části Active Air FLX rovnoměrněji rozkládá tlak na větší část zad a poskytuje větší kontaktní plochu mezi batohem a zády. To zase vede k lepší podpoře a stabilitě.

  • Při nošení školního batohu je potřeba rozložit váhu z ramen na boky a proto je většina školních batohů BECKMANN vybavena bederním pásem. To platí i pro všechny testované modely. Přesto ale mezi nimi vidíme velké rozdíly. Při pohledu na tlakový graf je zcela zřejmé, že Active Air FLX přenáší mnohem více hmotnosti na boky/hřeben pánve ve srovnání s námi testovanými konkurenčními školními batohy.

  • Z obrázku můžete také vidět, kde je umístěno těžiště batohů během testování. Je vyznačeno červenou tečkou ve středu páteře. Active Air FLX má ve srovnání s konkurenty nižší těžiště, což podporuje to, že ramena nesou méně a na boky je přenesena větší váha.

Má se u batohu Active Air FLX zapínat bederní pás?

Jak ukazuje tabulka níže, zjistili jsme, že pokud se u batohu nezapíná bederní pás, tak jsou více zatížena ramena. 

Active Air FLX S bederním pásem Bez bederního pásu
Ramena 38% 46%
Záda a boky 62% 54%

Originální batohy BECKMANN, které si zamilujete. Ergonomie, kvalita, design, tradice a radost :)

stačí si vybrat